ditchon.se

Organic Beauty Blog

2010-10-08

Se upp med solskyddsfaktor vintertid!

Många kvinnor använder sig av krämer med solskyddsfaktor året runt. Sommartid är det viktigt att skydda sig mot den starka solen eftersom den i stor mängd kan skada huden. Välj då en naturkosmetisk solprodukt då kemiska filter är starkt cancerframkallande och allmänt påfrestande för kroppen.
Se även upp med konserveringsmedlet 'metylparaben' då den i samband med UV-ljus visat sig orsaka DNA-skada och förtidigt åldrande. (Ironiskt då de flesta anti-age produkter använder sig av den konserveringen)


Det finns det ingen anledning att använda solskyddsfaktor under vinterhalvåret. Kroppen bildar D-vitamin av solens strålar och vitaminet behövs för bl a immunförsvaret, reglera kalkbalansen samt för att motverka benskörhet. För att kroppen ska bilda tillräkligt med D-vitamin behövs ca 15 min i solen per dag (utan solskydd). Hur ofta får vi det under vinterhalvåret? Dessutom står solen så pass lågt. Så passa istället på att njuta av de få soltillfällena som erbjuds under höst och vinter och ät en D-vitaminrik kost. Och framförallt, skippa solskyddsfaktorn för din hälsas skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar