ditchon.se

Organic Beauty Blog

2013-04-29

Skydda huden naturligt i vår

Vi vet alla att långvarig UV-strålning har en negativ effekt på huden. Det som händer är att det bildas fria radikaler och andra aggressiva molekyler som leder till mitokondrie- och cellförstörelse.
Hudens naturliga reperationsmekanism klarar inte av att neutralisera den oxidativa stressen i det långa loppet. Resultatet är att huden åldras i förtid med rynkor och minskad elasticitet som följd, och tillslut DNA-förstörelse och hudcancer.

Kemiska UV-filter har i försök visat sig kunna orsaka cancer och cellförstörelse. De kan även åldra huden i förtid.

Vad ska man då välja?

Jag rekommenderar starkt att använda ett fysikaliskt solskydd vid långvarig exponering. Själv använder jag Eco Cosmetics solskydd. Men visst, det är inte så snyggt att gå omkring blåvit i ansiktet.


Rhatany Root
Jag har ju sett detta som ett stort problem att det inte finns några naturliga dagliga alternativ som samtidigt vårdar huden. Därför tog jag fram Protect Face Cream för mina egna behov.
Den innehåller Rhatany Root som har dokumenterat UV-absorberande egenskaper och är en antioxidant. Den hjälper även till med reperationsprocessen i huden.

Protect Face Cream innehåller även havtornsfrukt som ger huden ett skydd och stärker barriären. Olivbladsextrakt har även den UV-skyddande egenskaper tillsammans med jojobaolja och squalane från oliver som även dessa skyddar och mjukgör huden.

Läs mer och beställ här!