ditchon.se

Organic Beauty Blog

2012-11-14

Arganolja

 
En olja som blivit superhet senaste tiden på grund av de fina egenskaper den har. Tyvärr innehåller de flesta "arganoljor" på marknaden en ytterst liten del ren arganolja. Anledningen är att den är väldigt dyr och har en doft som påminner om koskit. Väljer man en raffinerad variant så har den inte alls samma egenskaper som den kallpressade.

Vad är Arganolja?
Arganolja kommer från arganträdets frukter och växet enbart i Marocko.


 
Varför är den så bra?
Arganoljan är rik på antioxidanterna E-vitamin och polyfenoler. Dessa skyddar mot fria radikaler. E-vitamin är även bra för att förhindra ärrbildning, påskynda läkning och stimulera blodcirkulationen. Arganolja är även antiinflammatorisk vilken med största sannolikhet beror på den stora mängden polyfenoler.
Oljan är superbra för alla hudtyper, speciellt mogen, känslig och reaktiv hud samt acnehud. Den är tunn och går snabbt in i huden. Den slätar även ut mindre rynkor.

Arganolja finns i Soothe Face Cream och det kommande oljeserumet. I Di Tchóns produkter används den i stor mängd eftersom vi eftersträvar så effektiva produkter som möjligt. Visst doftar produkterna örtigt, kanske man borde ifrågasätta de produkter som påstås supereffektiva som inte doftar alls.