ditchon.se

Organic Beauty Blog

2012-08-31

Skin Detox

Många gör en invändig detoxkur men tänker inte på vad de smörjer på huden. En utvändig detox är det snabbaste sättet till en hälsosam och strålande hud. Huden är ju kroppens avgiftningssystem som släpper ut gifter och slaggprodukter genom porerna. Genom att endast använda kemikaliefri hudvård är i sig en detox för huden.

Syntetiska produkter kan maskera en överkänslighet eller giftansamlingar vilket kan uppdagas då du går över till helt naturlig hudvård. Och detta är BRA! Jag har märkt att när jag i hudvård och kost gör medvetna och hälsosamma val blir kropp och hud mer känsliga. Kroppen säger direkt ifrån vad som är dåligt. Genom att lyssna på kroppens signaler undviker du att skada den. Att inte lyssna och att maskera kroppens reaktioner kan långsiktligt leda till allvarliga skador.

2012-08-15

Ansiktet är kroppens och själens spegel

Allting du tänker och känner reflekteras i ansiktet. Varje linje och skugga är resultatet av ett emotionellt eller fysiskt tillstånd i kroppen.

Vi går alla igenom perioder av sorg, ilska och andra starka känslor. Dessa känslor kan visa sig som t ex rodnad, skuggor eller finnar och försvinna när vi tagit hand om problemet. Kroppen visar att det finns en obalans att ta hand om. Lyssnar vi inte kommer samma problem fortsätta tills vi löser problemet. Fortsätter vi att ignorera kroppens signaler kan det så småningom sätta sig i de fysiska organen.
Tankar och känslor kan alltså få energin att stagnera längs kroppens energibanor (meridianer).

Enligt den österländska medicinen består kroppen av 14 meridianer där livsenergin (qi) flödar. Till varje meridian hör ett visst organ som är kopplat till en fysisk och psykisk funktion i kroppen. De flesta meridianer börjar eller slutar i ansiktet så genom att trycka på punkter i ansiktet kan man påverka kroppen positivt.
Bilden nedan visar ansiktets zoner.
 
Lunga: Sorg, vemod
Hjärta: Dålig självkänsla, otillräcklighet
Mage: Grubbleri
Urinblåsa: Rädsla
Tjocktarm: Självömkan, bitterhet
Tunntarm: Självförakt, hat
Lever: Vrede, depression
Gallblåsa: Ilska
Bukspottskörtel: Missnöje, ängslan
Mjälte: Tveksamhet, gråt
Njurar: Stress, ångest
Sexualorgan/hormoner: ledsamhet, övergivenhet

2012-08-14

Tough times don’t last, tough people do!

Ett av mina favoritcitat och något att komma ihåg i tuffa tider. Jag har haft en tuff tid, därav en anledning till ett långt uppehåll med bloggen. Nu mår jag bra!

Livet innehåller ju både med- och motgång och det är ju trots allt i motgång vi växer som människor. Det gäller att vi ger oss tid, respekt och kärlek och tar itu med våra känslomässiga problem, annars kan det ge allvarligare följder. Genom att känslomässigt läka går man förstärkt ur en kris.
Vår hud är sammankopplad till våra känslor och negativa händelser och stress sätter sina spår. Men det ger oss samtidigt vår alldeles unika personliga utstrålning.
Enligt TCM (Traditional Chinese Medicine) är olika delar av vårt ansikte kopplat till olika organ. Dessa organ har även en emotionell mening. Så genom att behandla ansiktet kan vi påverka kroppen både fysiskt och emotionellt.