ditchon.se

Organic Beauty Blog

2010-10-18

Ansiktszonterapi

I helgen har jag gått första delen i den mycket intressanta behandlingformen, ansiktszonterapi. Målet är att läsa vidare till kosmetisk ansiktszonterapeut, face lift massage och japansk lifting.
Ansiktszonterapi har rötter ur den orientaliska medicinen med inslag av zonterapi, akupunktur, reflexologi och massage. Genom stimulering av olika punkter och zoner kan terapeuten balansera fysiska och emotionella obalanser. Förutom dessa fördelar är det även en väldigt skön och avslappnande behandlingsform där även huden påverkas possitivt genom ökad cirkulation och utrensning av slaggprodukter.



Behandlingen utförs i 7 olika faser där syftet är att stärka kroppen och skapa inre balans vilket aktiverar kroppens självläkning. En behandling i ansiktszonterapi är mycket skön och avslappnande.

2010-10-08

Se upp med solskyddsfaktor vintertid!

Många kvinnor använder sig av krämer med solskyddsfaktor året runt. Sommartid är det viktigt att skydda sig mot den starka solen eftersom den i stor mängd kan skada huden. Välj då en naturkosmetisk solprodukt då kemiska filter är starkt cancerframkallande och allmänt påfrestande för kroppen.
Se även upp med konserveringsmedlet 'metylparaben' då den i samband med UV-ljus visat sig orsaka DNA-skada och förtidigt åldrande. (Ironiskt då de flesta anti-age produkter använder sig av den konserveringen)


Det finns det ingen anledning att använda solskyddsfaktor under vinterhalvåret. Kroppen bildar D-vitamin av solens strålar och vitaminet behövs för bl a immunförsvaret, reglera kalkbalansen samt för att motverka benskörhet. För att kroppen ska bilda tillräkligt med D-vitamin behövs ca 15 min i solen per dag (utan solskydd). Hur ofta får vi det under vinterhalvåret? Dessutom står solen så pass lågt. Så passa istället på att njuta av de få soltillfällena som erbjuds under höst och vinter och ät en D-vitaminrik kost. Och framförallt, skippa solskyddsfaktorn för din hälsas skull.

2010-10-04

Nytt kontor

Idag flyttar jag in i mitt nya kontor i Gamla Stan. Jag kommer bl a att sitta med härliga tjejerna från Sjölunda gård, http://www.sjolundagard.se/, som har Ekorrens ekologiska smågodis. Supergott godis med naturliga färg och smakämnen.

Adressen är Johannesgränd 2. Där finns även Di Tchóns produkter till försäljning. Ni är hjärtligt välkomna förbi men slå gärna en singnal innan då jag är ute och far en del.